Så lyckas du bäst med din träning

Så lyckas du bäst med din träning

De flesta är medvetna om att träning är bra både för det mentala och det kroppsliga välbefinnandet. Många som tidigare varit ganska stillasittande försöker därför börja träna, men klarar inte att hålla i den nya vanan tillräckligt länge för att det ska bli en verklig vana. Det finns dock sätt att vända på detta och verkligen komma igång ordentligt med träningen.

Viktiga saker att tänka på

Det finns några saker att tänka på när det gäller träning. Det allra viktigaste är att du ser till att fundera över vilken typ av träning som intresserar dig. Du kanske har bestämt dig för att du ska ägna dig åt löpträning på grund av att det är enkelt och inte kräver någon utrustning. Det är förstås bra om du tycker att löpning är roligt, men om löpning är det tråkigaste du vet kommer det inte att lyckas. Risken är då otroligt stor att du kommer att ge dig ut på några löprundor men sedan hitta ursäkter som gör att du inte kommer iväg.

träning

Det du bör göra är därför att fundera ut vilka träningsformer som faktiskt lockar. Tycker du om hästar? Då kanske ridning är rätt träningsform för dig. Om du dessutom tar för vana att promenera i snabb takt eller cykla till stallet får du ännu mer motion. Tycker du att det är roligt att ägna dig åt racketsporter på skoj med kompisarna? Dra med dem på riktig badminton eller tennis några gånger i veckan. Är dans det du brinner för? Börja dansa bugg tillsammans med din partner eller en kompis. Det finns många sätt att träna och det gäller att hitta det som passar just dig.

Bygg upp bra vanor

När det gäller träning handlar det mycket om att lyckas göra det till en vana. Första veckan går det ofta relativt lätt eftersom du då fortfarande är så energisk och beslutsam. Därefter är det dock lätt att fler och fler träningspass hoppas över. För att du ska lyckas är det viktigt att det blir en vana. Den är nämligen svårare att bryta. Skaffa gärna en vän att träna med. Ni kan då peppa varandra och se till att träningarna verkligen blir av.