Fem av de bästa resmålen i Europa

Fem av de bästa resmålen i Europa

Att resa är något som uppskattas av många. Vissa åker främst till resmål inom Sverige och vill utforska vårt avlånga land. Andra tycker om att resa rund till olika kontinenter. En tredje grupp åker gärna utomlands men vill inte gärna genomgå långa flygresor utan vill helst ha resmålen inom några timmars flygtid. För dessa gäller det förstås att ta reda på vilka resmål som är värda att besöka i Europa, och sådana finns det gott om.

resa i Europa

Stadssemester eller solsemester

I Europa finns massor att se och upptäcka oavsett om man helst vill uppleva en stadssemester med upplevelser och shopping eller om man vill besöka stränder och sola. Följande fem platser i Europa tål att besökas om och om igen, men det är viktigt att notera att det förutom dessa finns tusentals andra sevärda platser runtom på vår kontinent.

  • Frankfurt, Tyskland – Den här staden är otroligt fascinerande och väl värd ett besök. Det är en enkel stad att ta sig fram i till fots och bjuder på allt från vacker natur till bra shopping och skyskrapor som går att åka upp i för fantastiska vyer.
  • Olbiakusten, Sardinien – Här finns det vackra stränder, fantastisk natur, behagligt klimat och dessutom är det nära till flygplatsen. Olbia är dessutom en bra utgångspunkt för den som vill utforska ön med hyrbil.
  • Köpenhamn, Danmark – Inom mycket nära räckhåll och med kort restid finner vi grannlandet Danmark och dess vackra huvudstad Köpenhamn. Här finns mängder av butiker, mysiga restauranger, ett levande kulturliv och inte minst Tivoli som älskas av både barn och vuxna.
  • Aten, Grekland – Här går det att sola, uppleva ett livligt nattliv, njuta av fint väder och samtidigt uppleva kultur och historia på nära håll.
  • Costa Adeje, Teneriffa – Visserligen tar det sex timmar att flyga till Teneriffa, men det innebär också att klimatet är trevligt året runt. Här finns två fina vattenland, ett zoo att besöka, fina stränder och massor av restauranger, barer och butiker. Det här är en stad som passar lika bra för barnfamiljer som vill uppleva en lugn solsemester, som för unga singlar och par som vill festa och ha roligt.