Bästa chansen till låg ränta

Bästa chansen till låg ränta

När du ska låna pengar vill du förstås få så låg månadskostnad som möjligt, samtidigt som du vill betala av lånet så fort det går. För att det ska vara möjligt behöver du ett lån med låg ränta. Frågan är då hur du själv kan förbättra chansen att få låg ränta, eftersom räntan ofta sätts individuellt med dina ekonomiska förutsättningar i åtanke.

Se till att bli ett säkert kort

blancolån godkänt

För att långivaren ska erbjuda dig ett lån med låg ränta behöver du framstå som ett säkert kort, det vill säga en låg risk. Du kan faktiskt själv göra en del åt detta. Den första punkten att titta på är huruvida du ska ansöka som ensam låntagare eller om du ska ha en medlåntagare. Om ni är två som ansöker om lånet sprids risken ut och banken vet att det är större chans att de verkligen får betalt enligt plan. Det innebär vanligtvis att chansen ökar att få ett lån med låg ränta. Sms lån är främst till för de som inte uppfyller kraven för lån med låg ränta men det finns en del undantag, titta in hos olika jämförelseguider för att hitta de med bäst villkor.

Nästa punkt att se över är utgifterna. Om du redan har ett flertal lån och krediter kan det vara bra att försöka dra ned på antalet i den mån det går. Kanske kan du baka in flera av dem i det lån du nu söker. Allra bäst är dock om du kan betala bort vissa av dem redan innan du söker och se till att stänga ned betalda men inte stängda krediter.

Inkomsterna är tredje punkten. Här kan det eventuellt ta ett tag att förbättra chanserna till låg ränta, men ju bättre inkomst du har, desto bättre är det när räntan ska beslutas. Försök löneförhandla och om det inte resulterar i en lön du är nöjd med, skaffa en extra inkomst. Det kommer vara till gagn för dig nästa gång du behöver ansöka om ett blancolån.