Hur man väljer de bästa tavlorna för sitt hem

Hur man väljer de bästa tavlorna för sitt hem

Det finns inget bättre sätt att fullända sin inredning på än att kika närmare på diverse tavlor. Kala väggar är inte alltför trevligt och ger inget personligt intryck som får en att verkligen känna sig hemma. För att undvika en tråkig interiör, satsa därför på några vackra tavlor som lyser upp hemmet oavsett vilken stil, storlek eller typ som det är tal kring.

Motiv eller abstrakt

När man ska välja ut den perfekta tavlan är det vanligt att man först väljer vilken sort som hade passat i hemmet – en abstrakt tavla eller en tavla med motiv. Den sistnämnda syftar på att tavlan har en klar bild av någonting som finns i vår värld. Det kan vara ett djur, natur, en person eller något objekt. Med andra ord ett underförstått motiv.

Om man istället talar om abstrakta tavlor så menar man målningar där det inte är underförstått vad de ska föreställa. Alla som tittar på tavlan kan uppfatta den på olika sätt och få olika känslor av det som tavlan föreställer. Vanligtvis är det mönster och färger som möts på ett abstrakt vis.

En tavla eller grupptavlor

Vid val av tavla kommer man att behöva ta ett beslut kring huruvida man vill inhandla en ensam tavla eller de så kallade grupptavlorna. En grupptavla är oftast en stor tavla som är uppdelad i flera mindre tavlor för att tillsammans bilda en stor målning. Dessa kan ge en häftig och modern look, men kommer att vara lite svårare att hänga upp än vanliga tavlor samt kommer i många fall att kosta lite mer. Det är dock inte ett måste att grupptavlor är stora, utan det finns mindre varianter för de som inte har alltför stor plats på väggarna. Oavsett vad man väljer så kan man vara säker på att en tavla livar upp stämningen och får helheten av inredningen att se perfekt ut.