Tips för att välja bästa kaffebryggaren

Tips för att välja bästa kaffebryggaren

Inte är det någon som tvivlar på påståendet kring att svenskar älskar en god kopp kaffe. En stor majoritet av oss börjar dagen i köket med att äta frukost och brygga lite kaffe. Tack vare vår förkärlek till denne dryck har det tillverkats en ganska stor mängd kaffebryggare som vi numera kan välja mellan. Detta kan leda till förvirring kring vilken modell som är den allra bästa och vad man egentligen ska tänka på innan man inhandlar sin nya kaffebryggare. Nedan ska vi tala mer om detta samt ge tips på vad man bör ha i åtanke.

Tidsoptimisten

Om man inte har en särskilt lång tid under morgonen eller om man helt enkelt inte känner för att vänta på sitt kaffe alltför länge bör man kika närmare på en kaffebryggare med hög effekt. Detta kan man vanligtvis se på paketet, så håll utkik efter kaffebryggare med en effekt på 800-1 500 W. På så vis får man sitt kaffe klart på rekordtid.

kaffebryggare

Kaffets värme

Om man satsar på en kaffebryggare med en lägre effekt kan man nog lista ut att det kommer att ta en relativt lång tid för kaffet att bli klart, men det finns dock fördelar med dessa modeller. Kaffet förblir nämligen varmt under en lång tid, men man slipper att det smakar bränt. En bra temperatur vid bryggning är omkring 93 grader, och man bör inte satsa på en variant som brygger under 85 garder. Med den rätta temperaturen och tid för bryggningen leder detta till en perfekt kopp kaffe.

Termos inkluderad

Det finns vissa kaffebryggare som kommer utrustade med en termos som man kan ta loss från kaffebryggaren när den är klar. Den här varianten av kaffebryggare kan vara mycket händiga om man ska ha bryggaren på kontoret där många personer vill njuta av kaffe – eller helt enkelt i hemmet om man ofta bjuder in gäster.