Harpan | De olika spelreglerna

Har du frågor och funderingar kring patiensen Harpan? Vi ska i den här artikeln lägga krut på att besvara dem. Vi kommer bland annat att gå igenom de olika spelreglerna, men även ta en titt på var du kan börja spela Harpan redan idag. Lär dig hur spelet går till och ta därefter del av detta spännande tidsfördriv för att se till så att du aldrig får en tråkig stund.

Börja spela Harpan idag

Innan vi går in på de olika spelreglerna kan det vara intressant att veta var du egentligen kan spela Harpan. Vissa datorer har kortspelet inbyggt, men du kan även ge dig av till sajter på nätet såsom SpelaHarpan.com. Här får du inte bara tillgång till själva spelet, utan kan även läsa igenom olika spelregler för att ta reda på hur du får patiensen att gå ut. Som om detta inte vore nog hittar du diverse speltips som du kan dra nytta av om du lättare vill kamma hem vinsten inom Harpan.

Hur du förbereder patiensen Harpan

Harpan har olika svårighetsgrader, och därför är det möjligt att lägga patiensen oavsett om du är en nybörjare eller har tidigare erfarenhet av speltypen. Du drar nytta av en helt vanlig kortlek, men avlägsnar jokrarna innan du börjar spela.

Det första du gör är att förbereda själva spelplanen, och den ska ha en vågrät rad med kort som innehåller sju kortrader på raken. Högen längst till vänster består enbart av ett öppet kort, nästa hög har ett dolt och ett öppet. Därefter har nästa hög två dolda och ett öppet – och så fortsätter siffran att stiga med ett hela vägen.

Hur spelet går till

Nu är det dags att börja spela, och du ska antingen flytta kort som ligger på spelplanen eller plocka upp kort från en hög. Målet är att få till stegar nedåt i form av fyra högar och att bli av med korten på bordet. Ordningen som korten ska ligga i är 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, Knekt, Dam och Kung. Du kammar hem vinsten när du väl har lyckats att lägga de fyra högarna komplett på basrutorna.

Ha dock i åtanke att Harpan är ett slumpmässigt spel, och därför kan Harpan inte alla gånger gå ut. I vilket fall som helst är detta en spännande patiens som du definitivt inte vill gå miste om, så ta tjuren vid hornen och kom igång med kortspelet redan idag!