Vem är Mathilda Hofling – ett porträtt

Mathilda Hofling är kvinnan bakom ett av Sveriges Radios sommarprat i P1. Hon beskrev sina upplevelser av att bli groomad som trettonåring och om hur hon nu lider av posttraumatiskt stressyndrom efter händelserna. Mathilda är idag aktuell med en bok om de övergrepp hon genomled som ung.

Karriär

Mathilda Hofling växte upp i Västerås och utsattes i unga år för grooming. Genom att berätta öppet om övergreppen har hon har hon skänkt mycket uppmärksamhet åt just grooming.

Mathilda blev som trettonåring groomad av en 27-årig man som utgav sig för att vara 16 år gammal. Mannen tog nakenbilder av Mathilda som han sedan använde för att hota och utpressa henne. Den långa utpressningen bröt ner henne och hon blev sexuellt utnyttjad av såväl 27-åringen som andra män.

Efter många års kamp lyckades Mathilda slita sig loss från sin förövare. Idag bor hon kvar i Västerås och arbetar som medicinsk sekreterare. Hon har gett ut en bok om sina erfarenheter som heter ”Berättar du så dödar jag dig”. Boken släpptes 2022 och skrevs tillsammans med journalisten och författaren Leone Milton.

Hon har även medverkat Sommar i P1 med sin berättelse då hon blev utvald till Lyssnarnas Sommarvärd 2021. Hennes program sändes den 14 juli 2021. I sitt program pratade hon om trafficking, prostitution och sexuella övergrepp.

Vanliga frågor

Hur lång är Mathilda Hofling?

Det finns inga uppgifter om hur lång Mathilda är.

Hur gammal är Mathilda Hofling?

Mathilda är 36 år gammal och föddes den 9 april 1986.

Var kan jag lyssna på Mathilda Hoflings sommarprat?

Det går att lyssna på Mathildas sommarprat på Sveriges Radios hemsida.

Har Mathilda Hofling någon sambo?

Mathilda är gift och sambo med Andreas Risberg.

Länk till Insta eller Facebook: https://www.instagram.com/fotograf_mathildahofling/

Källor:

– https://www.allas.se/samhalle/mathilda-hofling-saldes-till-olika-man-som-13-aring-nu-har-hon-skrivit-en-bok-om-overgreppen/8587148

– https://www.expressen.se/nyheter/mathilda-hofling-utsattes-for-grooming/