Vem är Elias Afen – ett porträtt

Idag har vi en artikel som mer går att det sämsta istället för det bästa.

Under 2020 häktades Elias Afen på sannolika skäl för våldtäkt mot barn och andra barnrelaterade brott. Han använde sig utav sociala medier för att ta kontakt med minderåriga och utsatte dem sedan för brott som han sedan dömdes till fängelse för. Efter att ha tillbringat över ett år i fängelset släpptes han återigen på fri fot.

Liv

Elias Afen är smeknamnet för Elyas Afentaous. Han bor i Stockholm och var 21 år gammal när han dömdes för ett flertal brott mot barn. Han var däremot 20 år gammal när brotten begicks.

Elias blev snabbt känd på det sociala mediet Tiktok och kallas ofta för Tiktok-stjärnan i svenska medier. Han publicerade framförallt kortare videoklipp som visar hur han dansar och mimar till musik. Han fick tusentals följare och under 20-talet använde han sina sociala medier för att kontakta småflickor, vilket senare ledde till att olika brott begicks. 

2020 dömdes han i Södertörns tingsrätt för två fall av våldtäkt mot barn, olaga hot och försök till utnyttjande av barn för posering samt olaga integritetsintrång. Domen blev fängelse i två år och fyra månader samt ett skadestånd på 150 000 kr.

Efter att ha avtjänat halva tiden i fängelse släpptes Elias och han är nu ute på fri fot igen. Han har inte dömts för några nya brott sedan han släpptes ut ur fängelset.

Vanliga frågor

Hur lång är Elias Afen?

Det finns inga uppgifter om hur gammal Elias är.

Hur gammal är Elias Afen?

Elias är 23 år gammal och föddes den 2 maj 1999.

Hur gamla var Elias Afens offer?

Elias offer var under 15 år gamla när brotten begicks.

Har Elias Afen någon flickvän?

Det finns inga uppgifter om att Elias har en flickvän.

Länk till Insta eller Facebook: https://www.instagram.com/elias.afen1999/

Källor:

– https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/tiktok-stjaerna-doemd-till-faengelse-foer-vaaldtaekt-mot-barn.4s-UOKPci

– https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Adyvbn/tiktok-stjarna-haktad-misstankt-for-valdtakt-mot-barn