Bästa kosttillskotten som verkligen kan göra nytta

Bästa kosttillskotten som verkligen kan göra nytta

Ibland räcker inte maten vi äter till för att vi ska få i oss den näring som vi verkligen behöver

I den här artikeln ska vi göra en liten recension av de kosttillskott som man med forskning idag kan konstatera verkligen gör nytta. Vi har kollat runt på olika sidor som har bra information om kosttillskott som exempelvis Prokost.se samt läst olika forskningrapporter som har kommit fram till lite olika slutsatser.

kosttillskott för träning, hälsa, vitaminer, proteiner och mineraler

Kosttillskotten som verkligen kan göra nytta

Det är en djungel där ute med kosttillskott som sägs kunna hjälpa mot både det ena och det andra. Så vilka kan man vara säkra på att man får valuta för pengarna av?

Det har forskats en del på det här och vi har hittat några kosttillskott som verkar vara produkter med dokumenterad effekt!

I vår genomgång har vi hittat de här kosttillskotten:

  • Whey protein
  • D-vitamin
  • Kreatin
  • Omega 3
  • Vitaminer

Whey protein

Vid träning (och då speciellt styrketräning) så vill man hjälpa musklerna att få de bästa förutsättningarna att växa ordentligt. Då är ett tillskott av den här typen av protein ett tillskott som har bevisad effekt.

Det består helt enkelt bara av protein.

D-vitamin

I mörka norden är brist på d-vitamin väldigt vanligt. Eftersom vi bara får ordentligt med sol ca 3 månader om året så är det för de flesta nödvändigt med ett tillskott de mörkare perioderna.

D-vitamin är också av forskningen bevisat att det verkligen fungerar!

Kreatin

Här har vi ytterligare ett tillskott som verkligen fungerar när det kommer till träning. Kreatin gör att man kan prestera mycket bättre både när det gäller både löpning och styrketräning.

Omega 3

Fiskolja. Om man inte äter fisk tillräckligt ofta behöver man ta ett tillskott. Omega 3 har många bra effekter som till exempel bättre koncentrationsförmåga och sänkt blodtryck.

Vitaminer

Om man har någon form av vitaminbrist så fungerar det att ta ett tillskott av den vitaminen.

Var kan jag köpa kosttillskott?

De här tillskotten kan man köpa på olika hälsokostbutiker eller butiker som säljer kosttillskott både online och i fysisk butik.

 

kosttillskott whey protein, vitamin d b c, testoboost

Vad kostar det?

Det finns många olika prisklasser du kan välja på, när du vill hitta det bästa kosttillskottet som verkligen kan göra nytta. Det beror på storlek på förpackning, typ av kosttillskott och hur länge produkten räcker.

Oavsett vilken produkt du väljer är vi säkra på att du kommer att hitta det bästa kosttillskottet både för dig och din plånbok!

Sammanfattning

Det finns några kosttillskott som verkligen har bevisad effekt.

De är till exempel Omega 3, Whey, Kreatin och D-vitamin.

Källor

https://jonathaneriksson.se/kosttillskott-vilka-ar-varda-att-ta-och-inte/

https://vitalplus.se/-kosttillskott/