Fotboll – bästa sommarsporten med få utrustningskrav

Fotboll – bästa sommarsporten med få utrustningskrav

Tycker du om sport? Letar du efter en sport som du själv skulle kunna ägna dig åt för att få motion, bli mer vältränad och samtidigt ha roligt? Då kan fotboll tänkas vara ett bra alternativ för dig. Det är en fartfylld lagsport där du får umgås med vänner som uppenbarligen delar ditt sportintresse. En fördel är också att det krävs förhållandevis lite utrustning, vilket gör det hela både enklare och billigare.

Detta behöver du

Vad behöver du då för att kunna börja spela fotboll? För det första behöver du naturligtvis ha ett lag att spela med. Vad för typ av lag som kan tänkas passa beror naturligtvis på din ålder i första hand. För ungdomar upp till 16 eller 18 år finns det vanligtvis åldersbundna lag. För vuxna som har erfarenhet av fotboll kan det också finnas lag i din lokala fotbollsklubb som deltar i seriespel. Det är inte självklart att du kan få en plats där, men du kan höra dig för. Vad som är möjligt beror naturligtvis dels på din kunskapsnivå men även på vilken division laget spelar i och hur många som redan spelar i laget. Om du inte hittar något där finns det många Korpenlag som förmodligen gärna tar emot nytillskott.

fotboll barn

När det kommer till utrustning behöver du ett par, eller möjligen flera par fotbollsskor. Se till att välja skor som passar det underlag du oftast kommer att spela på, exempelvis naturgräs eller konstgräs. Det finns också kombinationsskor. Du behöver också benskydd samt naturligtvis träningskläder.

Fördelar med fotboll

Fördelarna med att spela fotboll är många. Dels blir du en del av ett lag och kan få på så sätt få nya vänner och du får social samvaro. Vidare ger fotboll bra träning. Du tränar både kondition och styrka. Många av de övningar ni kommer att göra är även bra för exempelvis balans och koordination.

Fotboll är en sport som brukar uppskattas av såväl unga som gamla och det faktum att det krävs lite utrustning är en klart bidragande orsak till detta. Det gör att den som vill kan komma ganska billigt undan och ändå ha roligt och skaffa en bättre hälsostatus.