72-timmar

På Påskdagen brukar Filadelfiakyrkan i Stockholm bjuda in till föreställningen ”72 timmar”, vars syfte är att lyfta påskens budskap. – De senaste åren har påsken haft en ganska låg profil i församlingens gudstjänstliv. Många lämnar stan för att åka på semester eller hälsa på släktingar över påsk. Men i år tror vi på ett annat mönster, säger Gustav Jannerland, en av församlingens pastorer.

72 timmar

Tre dygn. 72 timmar. Så lång tid tog det att rita om kartan för hela mänskligheten.
När solen går upp den första påskdagen är världen på ytan sig lik. Ändå är allting i grunden förändrat.

Under påsken återupprepar Filadelfiakyrkan i Stockholm succén från tidigare år som berättar historien om den första påsken. I en unik scenproduktion förflyttas vi till en annan tid. I denna tid, inte helt olik vår egen, mitt bland stressande, kämpande människor följer vi Jesus på hans smärtsamma väg mot korset.

Många har engagerat sig inför årets påskhelg. En ny generation av kreatörer kliver fram och bygger vidare på det DNA av ett rikt musikliv och kreativitet, som församlingen har. Många minns med glädje uppsättningar av musikaler som exempelvis Lukas eller julföreställningen Levande sjungande julgranen.

Frida Guldstrand är projektledare, Patrik Almkvisth regissör, Agnes Grahn musikalisk ledare och Linus Pansell producent.

Föreställningen har pausats i några år pga av läget omkring oss.

källa pingst.se