Bästa vinterkläderna för barn

Bästa vinterkläderna för barn

Ett klassiskt svenskt ordspråk lyder: ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” och den som har barn vet att det i allra högsta grad är sant. Solsken, regnrusk eller härliga snödrivor – barn älskar att vara ute och leka. När vintern sveper fram, gäller det att vara förberedd och införskaffa rätt kläder och utrustning för att barnen ska kunna njuta fullt ut av denna årstid.

Barn i olika storlekar har olika behov

Det finns smarta vinterkläder för barn i alla olika åldrar. De allra minsta kan hållas varma med hjälp av en sovpåse eller liten dunoverall för baby. I den åldern ligger de ofta i vagnen och kan även hållas varma med hjälp av filtar, fällar och mjuka underlag.

När barnen blir lite större och själva kan röra sig, vill de gärna pulsa runt och känna på snön på egen hand. Då brukar en första overall vara det perfekta plagget. De är smidiga att ta av och på, de håller värmen inne och snön ute. Dessutom är det lätt för barnet att röra på sig och leka fritt i snön med en bra overall. Ett tips är att köpa den första overallen någon storlek större, så kan ni med stor sannolikhet använda den både en och två vintrar till. När barnen kommer upp i skolåldern är det oftast lämpligt med en bra vinterjacka, antingen en tät parkas eller en dunjacka, och gärna ett par täckbyxor till vinterleken.

Sist men inte minst behöver givetvis alla barn bra vinterstövlar, mössa och vantar. Rätt klädda från topp till tå, får barnen alla förutsättningar att kunna njuta utomhus, hela vintern lång!

Vinterklädtips

Några ställen där man kan hitta de bästa vinterkläderna för barn är hos Reima, Polarn o Pyret och Didriksson. De har ett brett utbud av riktigt fina vinterkläder för barn i alla åldrar. Det vi gillar med deras kläder är att de både är funktionella och samtidigt snygga och stilrena. Kläderna har en genomgående hög kvalité och gjorda för att hålla i mer än en säsong. 

Pulka- och skridskoåkning, snögubbsbyggen och snöänglar väntar runt hörnet. Se till att rusta barnen för vintern så kommer ni garanterat att skapa oförglömliga minnen tillsammans denna säsong!